• info01.jpg
 • t1.jpg

   Termelői információk

   

  A Budapesti  Nagybani Piac  nyitvatartási ideje alatt a szabadtéri szektorokban saját gépjárműről árusíthatnak a termelők.

   

  Az árusítás feltételei

  • T1 termelői kártya: Az árusítási céllal piacra lépő valamennyi termelőnek ún. T1 típusú termelői kártyával kell rendelkeznie. Ennek hiányában legfeljebb egy alkalommal (ideiglenes kártyával) lehet a piacon értékesíteni.  Igényléséhez termelői kártyaigénylő lapot kell kitölteni, amelyhez az előírt, dokumentumok (őstermelői, vagy vállalkozói igazolvány, cégek esetében cégkivonat, a vállalkozás adószáma, és NÉBIH regisztrációs szám) fénymásolatát mellékelni kell.

   

  • Címkézés: Az áru nyomon követhetőségének érdekében megfelelő címkézés alkalmazása szükséges.

   

  • CÉGTÁBLA: A termelő, vagy termelői vállalkozás nevét (őstermelőkistermelő, mezőgazdasági vállalkozó és vállalkozás minta ), és címét a vásárlók által is jól látható felületen kell elhelyezni (a jármű hátsó platóján, vagy lenyitott hátfalán).

   

  • Belépési tarifa: A jármű kategóriájának megfelelő belépési tarifa megfizetése szükséges a piac területére történő belépéshez.

   

   

  • Helybiztosítás: A termelők számára helybiztosítás megkötésére is lehetőség van, amelyet egy hónapra, három hónapra, vagy egy évre lehet igénybe venni a szabadtéri árusítóhelyekre.

   

 • v2.jpg

  Információk kiemelt vásárlóknak

   

   V2-es vásárlói kártya igénylése

   A vásárló nagykereskedők – a nagybani piac hivatalos nyitását megelőző piacra lépéshez – vásárlói kártyát (V2) igényelhetnek. A helyiséggazdálkodásnak korlátozott számban van lehetősége újabb kártyák kiadására.

   

   

   Feltételei

  A zöldség-gyümölcs nagykereskedői tevékenység igazolása (egyéni vállalkozói engedélyben történt bejegyzéssel, vagy cég esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat bemutatása)

  A beszerzéshez igénybevett gépjárműnek – annak forgalmi engedélyével igazoltan – saját (azaz a vállalkozó, vagy a nagykereskedő cég) tulajdonában kell lenni.

  A nagytételű beszerzések – heti gyakoriság, árubeszállítás, áruterítés, üzletek áruellátása, a fővárostól való jelentős távolság – indokolhatják az un. V2, vásárlói kártya kibocsátását. Igénylését – írásos kérvény formájában – a fenti dokumentumok fénymásolatával egyidejűleg, telefonszámmal, e-mail címmel a nagybani piac helyiséggazdálkodásán kell benyújtani.

   

  Változás 2017. január 1-től

   

   

  A meglévő (kiadott) kártya használata 

   A V2 vásárlói kártya használatával a díjszabásban  meghatározott belépési díj megfizetése a vásárlói kártyán elhelyezett pénzösszegből történhet. A kártya minimum 10 belépésnek megfelelő pénzösszeggel való feltöltése vagy átulással vagy a nagybani piac főpénztárában készpénzt befizetéssel lehetséges.

   A V2-es típusú kártya kizárólag az igényléskor bejelentett és regisztrált jármű - melnyek hasznos teherbírása minimum 5 tonna - belépését biztosítja

   

   Vásárlói tájékoztató

   

    A jelenlegi, nyitva tartási rend szerint a nagybani piacra beszerzési céllal érkező vásárlók az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

   

  • Vevőparkoló: A Budapest, XXIII. kerület Nagykőrösi út 353. címen létesített vevőparkolóba – parkolási díj ellenében –, a nyitvatartási rendben meghatározott időponttól lehet behajtani. A beszerzést követően a vevőparkolóba árut kiszállítani csak kézikocsival, targoncával, vagy hordár megbízásával lehetséges

   

  • Puffer parkoló: Vásárlói gépkocsival - a hivatalos nyitást megelőzően - a piac bekötőútja mellett kiépített, „puffer” parkolóba lehet megállni, várakozni. A nagybani bekötő útján kiépített beléptető pénztáraknál – járműkategóriától függő – belépési díjat kell fizetni. A nagybani piac bekötőútjára a környéken elhelyezett közlekedési útmutatók, táblák követésével lehet behajtani.

   

  Felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy a nagybani piac területén árusítók és az itt működő vállalkozások kötelesek a jogszabályban előírt árukísérő okmányokat átadni és az áru nyomon követhetőségét (címkézését) biztosítani.

 • Belépési és
  parkolási díjak

  Érvényes 2018. január 1-től

  A piacra mind az eladók (termelők), mind a vevők (kis- és nagykereskedők, intézmények stb.) járművel a napidíj megfizetése esetén léphetnek be.

  Megnézem

 • info05.jpg

  Vegye igénybe

  árinformációs

  szolgáltatásunkat!

   

  A budapesti nagybani piacon heti két alkalommal – hétfői és csütörtöki piaci napokon – a legalacsonyabb és legmagasabb kínálati árak gyűjtésével tájékoztató árlista készül. Az árinformáció az adott napra jellemző termelői és nagykereskedői bruttó árakat tartalmazza. A legfrissebb kínálati árakról a kora reggeli órákban értesülhet, ha adatszolgáltatásunkat igénybe veszi.

  A zöldség-gyümölcs és egyéb, nagybani piacon kínált árufélék árlistája szerződésben rögzített feltételekkel megrendelhető. A teljes – heti két, havi nyolc alkalommal küldött – lista szolgáltatási díja: 9.600 Ft/hó + áfa összegű. Lehetőség van igény szerint összeállított állandó, vagy szezonális terméklisták megrendelésére, arányosan mérsékelt szolgáltatási díj ellenében.

  A szolgáltatás részleteiről Földesné Kocsis Máriánál lehet érdeklődni a +36-1-421-3604 telefonon, vagy a foldes.mari@nagybani.hu levelezési címen.